Ch Leo
En strävhårig tax ska se ut så här i pälsen. Till utställning.

Om strävhårs pälsSträvhåriga taxar ska trimmas dvs man plockar håret med roten. Detta gör man när taxen är i fällning.
När man tar bort hårstrået kan ett nytt fräscht växa upp.
Det är viktigt att man trimmar på rätt sätt, att man får med roten, så att taxen behåller sin strävhet.
En sträv päls stöter bort fukt o smuts och trasslar sig inte så lätt.
Det är extra viktigt för jakthundar att bibehålla de egenskaper en sträv hår har.

Tänk på att ej heller schamponera din strävhåriga tax innan utställning. Då försvinner under någon vecka/några veckor den sträva karaktären och pälsen blir flygig, luftig och mjuk. Skulle din hund råka blir lerig innan en utställning så skölj med ljummet vatten punkt slut.
En del hundar behöver ryckas ner helt omkring sex veckor före utställning. Därefter kan det vara lämpligt att ”putsa” 1-2 veckor innan domarens genomgång.
För att hålla sin tax ok för husbehov - utan hänsyn till utställningar - så är det ofta lämpligt att trimma i mars resp. september. Det är viktigt att hunden inte är för långhårig under vintersäsong.

När man köpt en strävhårigtax så har man också förbundit sej att sköta om hundens päls under hela livet. Ofta är det lämpligt att ta hjälp av en kunnig trimmare. Många taxägare lär sej med tiden att trimma sin egen tax både till vardag och för utställning.
 
 

Kontakt

Vill ni ha ert strävhår trimmat kontakta med mig Hanna O'Malley lång erfarenhet av trimmning för jakt,utställning eller vardag.

Pris 600kr/Tax 

Bildresultat för swish logga

 

Boka tid på: 070-7738098

eller maila: hannaomalley@yahoo.se

Välkommnen!